Het advocatenkantoor van Oosterhout en Breda

Wij hebben specialisten in huis die hun kennis op het gebied van ondernemingsrecht, arbeidsrecht, vastgoedrecht, personen-, en familierecht, erfrecht en aansprakelijkheidsrecht bundelen om u persoonlijk bij te staan. Twee weten altijd meer dan één, hier maken wij gebruik van zodat wij alle juridische aspecten van de zaak scherp kunnen belichten. Zonder zaken ingewikkelder te maken dan ze zijn en altijd in het belang van de cliënt.

Hierbij kunt u rekenen op een hoge kwaliteit van juridische dienstverlening op maat, gefundeerd in onze up-to-date vakkennis en meer dan 45 jaar ervaring. Onze persoonlijke en maatgerichte aanpak is er tevens voortdurend op gericht om zo (kosten)efficiënt mogelijk te werken.

Rijppaert & Peeters Advocaten heeft twee labels: De Zaak Breda en Buro Letselschade.


MVO

Ons kantoor staat al meer dan 45 jaar letterlijk en figuurlijk middenin de Oosterhoutse gemeenschap. Wij nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid dan ook serieus door op allerlei terreinen die gemeenschap te ondersteunen. Ook op regionaal, nationaal  en internationaal vlak zijn we ons als organisatie bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheden.

Maatschappelijke betrokkenheid 

Wij stimuleren en faciliteren de maatschappelijke betrokkenheid van onze medewerkers. Hierdoor zijn zij in staat om nevenfuncties te vervullen bij uiteenlopende maatschappelijke organisaties. Het merendeel van onze medewerkers heeft dan ook zitting in één of meer besturen van onder meer maatschappelijke organisaties, ondernemersverenigingen, sportverenigingen en/of stichtingen.

Sponsoring

Rijppaert & Peeters biedt ook financiële ondersteuning aan onder meer sportverenigingen, plaatselijke serviceorganisaties etcetera. Wij willen door sponsoring van dergelijke organisaties het maatschappelijke belang voor de samenleving onderschrijven.

Amref

Op internationaal niveau steunen wij Amref Flying Doctors, een organisatie die werkt aan een gezond en en sterk Afrika. Zo leiden ze zorgverleners in Afrika op, bieden ze basiszorg en geven ze voorlichting. Ook praten ze met Afrikaanse overheden, zodat de verbeteringen in de gezondheidszorg blijvend zijn.

Amref komt onder meer op de rechten van meisjes in de sub-Sahara zodat problemen als meisjesbesnijdenis, kindhuwelijken en tienerzwangerschappen kunnen worden tegengegaan. Daarnaast besteden zij aandacht aan het faciliteren van schoon drinkwater, nu 1 op de 4 mensen daar niet over beschikt. Ook werken ze hard aan het verbeteren van de zorg en leiden ze ter plaatse zorgverleners op. 

"Samen met SchipholMade Blue Foundation en VvAA hebben we duidelijk kunnen maken dat je als bedrijf echt het verschil kunt maken. Voor een gezond en sterk Afrika!" Dick Schreuder

De oplossing centraal. Niet het probleem.

Rob Rijppaert & Chris Peeters - Rijppaert & Peeters

Historie van Rijppaert & Peeters Advocaten 

Na te zijn opgeleid op een advocatenkantoor in Breda, trok Rob Rijppaert in 1978 de stoute schoenen aan en opende hij zijn eigen kantoor in het centrum van Oosterhout. Al snel sloot Chris Peeters zich bij hem aan en daarmee was Rijppaert & Peeters Advocaten een feit.

De één strateeg, de ander een rasjurist, maar beiden altijd strijdend voor het belang van de cliënt. Niet procederen om het procederen, maar eerst een luisterend oor, een goed advies en een snelle oplossing. En lukt dat niet, dan pas procederen. En hoe. 

Dat gedachtengoed huldigt ons kantoor tot de dag van vandaag. Op een steenworp afstand van de plek waar het kantoor ooit is gestart, maar ook in Breda, zetten wij ons nu met bijna 20 advocaten op eenzelfde wijze in voor onze relaties.

Vragen? 

Heeft u juridisch advies nodig? Of heeft u andere vragen? Neemt u dan vooral contact met ons op via 
0162-453811 of info@rijppaert-peeters.nl.