Artikelen en meer 

Bij Rijppaert & Peeters Advocaten besteden we veel aandacht aan het toegankelijk delen van kennis. Zo schrijven we diepgaande artikelen, maar delen we ook kennis in de vorm van vlogs. Wekelijks brengen wij nieuwe artikelen uit. Heeft u vragen of zou u een vraag beantwoord willen zien in een van onze toekomstige artikelen, neem dan vooral contact met ons op.

10 februari, 2022 door
Mariëlle Wirken

Huurprijs(indexatie) 2023 | woonruimte

Zowel de sociale huursector als de vrije huursector gaat op de schop als het aan Minister de Jonge ligt. Wat betekent dat voor het komende jaar? Wat is de huurprijsindexatie? Lees meer!

Lees verder
29 juli, 2022 door
Zuzanna Visvalingam

Dader brengt echtgenote om het leven en erft nalatenschap

Indien een erfgenaam onwaardig is om te erven, dan kan die erfgenaam geen aanspraak (meer) maken op de nalatenschap van de overledene, maar zijn er uitzonderingen?

Lees verder
28 oktober, 2022 door

Deliveroo op de vlucht?

Wegens economische redenen zal Deliveroo vertrekken uit Nederland, maar is dat alles? De maaltijdbezorger bevindt zich al langer in conflict over eventuele arbeidsovereenkomsten. Lees hier meer!

Lees verder
4 oktober, 2022 door
Klaas Broekman

Wanneer is er sprake van een geldig concurrentiebeding?

Wij zetten de voorwaarden voor een geldig concurrentiebeding kort op een rijtje. Gelijk toepasbaar op uw arbeidsovereenkomst. Lees hier meer over in de blog van Klaas Broekman.

Lees verder
23 september, 2022 door

S.C. Heerenveen in juridische strijd met mascotte ‘Heero’

"Ik weet zoveel en jullie gaan er allemaal aan!" dreigde de S.C. Heerenveen clubmascotte Heero. Maar kan de club deze aantijgingen ook hardmaken in de rechtszaal? Lees nu meer!

Lees verder
29 juli, 2022 door
Zuzanna Visvalingam

Wat gebeurt er met uw bitcoins en andere cryptocurrency als u komt te overlijden?

De focus ligt hoofdzakelijk op de fluctuerende koers, en daarmee de waarde van de wallet op dit moment. Maar wat gebeurt er met (de waarde van) uw wallet wanneer u plotseling komt te overlijden?

Lees verder
30 augustus, 2022 door
Romana van der Leij

Het is feest in de tent, of toch niet? Optillen tijdens festival, het lijkt onschuldig!

Het optillen van een ander lijkt ‘onschuldig’ maar kan grote en vergaande gevolgen hebben. Letselschade en aansprakelijkheid tijdens een festival blijft een lastig verhaal. Lees in de nieuwste blog hier meer over.

Lees verder
25 augustus, 2022 door
Zuzanna Visvalingam

Geboorteakte wijzigen in ‘X’? Dat kan!

In een geboorteakte staat het geslacht vermeld. Maar hoe zit dat als iemand een genderneutrale (‘X’) registratie wil? kan dat? Lees in de nieuwste blog van Zuzanna Visvalingam hier meer over!

Lees verder
29 augustus, 2022 door
Zuzanna Visvalingam

Wat kunt u doen met een nalatenschap?

29 augustus, 2022 door
Zuzanna Visvalingam

Verhuizing naar verpleeghuis, wat zijn de erfrechtelijke gevolgen?

28 juli, 2022 door
Jasper de Roo

Verstand van Bouwrechtzaken 22 – Patstellingen – deel 2

In deel 1 van deze blog beschreef ik de schijnbare patstelling dat zowel de aannemer als de opdrachtgever zich beroepen op opschorting. Hoe wordt hiermee omgegaan? Lees meer!

Lees verder
28 juli, 2022 door
Jasper de Roo

Verstand van Bouwrechtzaken 22 – Patstellingen – deel 1

Een schaker staat ‘pat’ als hij of zij geen reglementaire zetten meer kan doen, maar geen schaak staat. De partij eindigt dus in een patstelling en daarmee onbeslist. In vastgoed gebeurd dit ook, maar er is een uitweg!

Lees verder