Artikelen en meer 

Bij Rijppaert & Peeters Advocaten besteden we veel aandacht aan het toegankelijk delen van kennis. Zo schrijven we diepgaande artikelen, maar delen we ook kennis in de vorm van vlogs. Wekelijks brengen wij nieuwe artikelen uit. Heeft u vragen of zou u een vraag beantwoord willen zien in een van onze toekomstige artikelen, neem dan vooral contact met ons op.

29 juli, 2022 door
Zuzanna Visvalingam

Wat gebeurt er met uw bitcoins en andere cryptocurrency als u komt te overlijden?

De focus ligt hoofdzakelijk op de fluctuerende koers, en daarmee de waarde van de wallet op dit moment. Maar wat gebeurt er met (de waarde van) uw wallet wanneer u plotseling komt te overlijden?

Lees verder
28 juli, 2022 door
Jasper de Roo

Verstand van Bouwrechtzaken 22 – Patstellingen – deel 2

In deel 1 van deze blog beschreef ik de schijnbare patstelling dat zowel de aannemer als de opdrachtgever zich beroepen op opschorting. Hoe wordt hiermee omgegaan? Lees meer!

Lees verder
28 juli, 2022 door
Jasper de Roo

Verstand van Bouwrechtzaken 22 – Patstellingen – deel 1

Een schaker staat ‘pat’ als hij of zij geen reglementaire zetten meer kan doen, maar geen schaak staat. De partij eindigt dus in een patstelling en daarmee onbeslist. In vastgoed gebeurd dit ook, maar er is een uitweg!

Lees verder
12 juli, 2022 door
Zuzanna Visvalingam

Het levenstestament

Een levenstestament, wat is dat? Hoe verschilt een levenstestament van een ‘gewoon’ testament? Wat kan erin staan? Zuzanna gaat in haar blog in op deze vragen.

Lees verder
12 juli, 2022 door
Vince Vos

Deel II: De risico’s van een benadelingshandeling

Lees hier meer over de risico’s die een werkgever loopt bij het aangaan van een vaststellingsovereenkomst ter beëindiging van de arbeidsovereenkomst van een werknemer tijdens ziekte.

Lees verder
12 juli, 2022 door
Vince Vos

Deel I: De risico’s van een benadelingshandeling

Een zieke werknemer mag gedurende de eerste twee ziektejaren niet akkoord gaan met een einde van zijn arbeidsovereenkomst. Mocht u dit toch willen als werkgever? Lees dan deze blog en neem tijdig contact op!

Lees verder
30 juni, 2022 door
Lisanne Jansen

Datalek: Wat nu?

Indien zich een datalek in uw organisatie voordoet, is het belangrijk dat u weet hoe u in een dergelijk geval moet handelen. Lisanne Jansen legt in het kort uit waar u op moet letten.

Lees verder
23 juni, 2022 door
Hélène van Dongen

Maar wat had u dan verwacht van zo’n oude woning?!

Steeds vaker voegen verkopers van bestaande woningen een zogenaamde ouderdomsclausule toe aan de bepalingen van de koopovereenkomst. Lees in de nieuwste blog van Hélène meer hierover.

Lees verder
16 juni, 2022 door
Zuzanna Visvalingam

Dag van het erfrecht: het samengestelde gezin

Op 17 juni 2022 is het de dag van het erfrecht. Op deze dag wordt er extra aandacht gevraagd voor een nieuwe samenlevingsvorm: het samengestelde gezin. Lees in de nieuwste blog van Zuzanna meer hierover.

Lees verder
8 juni, 2022 door
Klaas Broekman

Het verrekenen van vorderingen met loon van de werknemer. Deel 1 – De gevaren van verrekenen

Het verrekenen van vorderingen met het loon van werknemers is een situatie waar in de praktijk vaak nauwelijks bij stil wordt gestaan. Er bestaan ook gevaren in deze situaties. Lees hier meer over in de blog van Klaas Broekman.

Lees verder
14 juni, 2022 door
Klaas Broekman

Het verrekenen van vorderingen met loon van de werknemer. Deel 2 – (Wanneer) kan je verrekenen?

Het is de bedoeling dat een werknemer zijn volledige loon ontvangt. Voor verrekening gelden dan ook twee sets aan regels. Lees hier meer over in de blog van Klaas Broekman.

Lees verder
27 mei, 2022 door
Patricia Grosfeld

Ex geeft geen toestemming voor mijn buitenlandse vakantie met de kinderen. Wat nu?

U wilt een vakantie boeken of heeft deze misschien al geboekt, maar uw ex geeft geen toestemming. In beginsel kunt u dan ook niet weg. Lees meer in de nieuwste blog van Patricia Grosfeld.

Lees verder