Contracten: de basis voor iedere samenwerking

Het contractenrecht of overeenkomstenrecht is een breed rechtsgebied. Overeenkomsten zijn er immers in alle soorten en maten. Op ieder gebied sluiten partijen overeenkomsten, denk aan handelsovereenkomsten, koopovereenkomsten, samenwerkingsovereenkomsten, overeenkomst van opdracht, overeenkomst van aanneming van werk, aandeelhoudersovereenkomsten, distributieovereenkomsten, franchiseovereenkomsten etc.

Maatwerk

Op overeenkomsten zijn algemene rechtsregels van toepassing en soms ook zeer specifieke regels die met het onderwerp en de overige aspecten van die overeenkomsten zijn verbonden. Het contractenrecht is daardoor op zich ook weer een specialisme in het rechtsbedrijf. Onze advocaten van de vakgroep contractenrecht weten precies welke specifieke regels er zijn en wanneer deze specifieke regels toegepast moeten worden. Wij leveren maatwerk.


Weet u bijvoorbeeld wat te doen als een overeenkomst niet of maar ten dele wordt nagekomen? Of heeft u vragen over en bij het opstellen van een bepaalde overeenkomst? Gelden er vormvoorschriften? Hoe werken bepaalde clausules uit en wat vindt de rechter ervan? Wat heeft u voor of tegen de ‘kleine lettertjes’? Hoe zit het met de algemene voorwaarden? Wilt u een (concept) overeenkomst eerst door ons laten beoordelen?

Hoe dan ook, een goed contract is van groot belang en voorkomt problemen!

Een goed contract voorkomt problemen

Hans de Crom - Rijppaert & Peeters

Win op tijd advies in!

Het is aan te raden om op tijd juridisch advies in te winnen. Een duidelijk geformuleerd contract kan langdurige procedures in een later stadium voorkomen. Onze specialisten denken met u mee en wijzen u vanaf het eerste moment op eventuele valkuilen, risico’s en mogelijkheden.

Meer informatie vindt u ook in onze artikelen.

Vragen?

Heeft u advies nodig op het gebied van contractenrecht? Neemt u dan vooral contact met ons op via 0162-453811 of info@rijppaert-peeters.nl.