Het erfrecht is een levendig rechtsgebied!

De omvang van een gemiddelde nalatenschap neemt toe en de verdeling daarvan wordt ingewikkelder. Dat komt enerzijds door de specifieke wensen van erflaters die zijn neergelegd in een testament. En anderzijds doordat er in de afgelopen jaren aanzienlijke meer vermogen is opgebouwd en geïnvesteerd, zoals in een eigen woning. Bovendien zijn er tegenwoordig meer samengestelde gezinnen. Daarnaast is er steeds meer sprake van (moeilijk toegankelijke) digitale eigendommen zoals social media accounts, aandelen portefeuilles en crypto currency. De wensen en belangen rondom nalatenschappen nemen dus toe en gecompliceerde vermogensposities moeten in kaart worden gebracht en vereffend.

Kortom, de afwikkeling van nalatenschappen wordt steeds moeilijker. En helaas kunnen conflicten binnen families als gevolg daarvan sneller ontstaan.

Verschil advocaat en notaris

Vaak wordt ons de vraag gesteld wat het verschil is tussen de rol van een advocaat en die van een notaris in het erfrecht.

Het belangrijkste verschil is dat een advocaat – in tegenstelling tot een notaris die een strikt neutrale rol heeft – de mogelijkheid heeft om namens één partij of verschillende partijen met hetzelfde belang te adviseren, corresponderen en zo nodig te procederen in geval van onduidelijkheden en geschillen over een nalatenschap.

Uit ervaring weten onze erfrechtspecialisten wat de veelvoorkomende problemen zijn. En met die wetenschap kunnen zij adviseren over nalatenschappen en de inrichting van testamenten.


Gespecialiseerde erfrecht advocaat

Onze erfrechtspecialisten adviseren, onderhandelen en procederen dagelijks over erfrechtelijke geschillen en vraagstukken. Zij zijn onder andere gespecialiseerd in:

Daarnaast worden onze erfrechtspecialisten ingeschakeld als vereffenaar ter zake complexe nalatenschappen op het moment dat een executeur, vereffenaar(s) en/of erfgenamen er zelf niet uitkomen.

Gratis spreekuur erfrecht

Gezien de toenemende erfrechtelijke vragen kunt u uw vragen aan ons voor te leggen tijdens het gratis spreekuur iedere eerste woensdag van de maand vanaf 15:00 uur tot 17:00 uur op spreekuurlocatie 'De Zaak Breda' (Keizerstraat 11, Breda).

Om iedereen de gelegenheid te kunnen bieden vragen te stellen, dient u zich van tevoren aan te melden voor het spreekuur. Dit kan zowel telefonisch als per e-mail.

Vanzelfsprekend zijn wij doorgaans ook telefonisch en per e-mail bereikbaar voor vragen

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Video’s Mantelzorgoosterhout.nl

Een belangrijke vraag die tijdens het leven wordt gesteld is: wat kunnen de erfrechtelijke gevolgen zijn als iemand verhuist naar een zorginstelling?

Vroeg of laat wordt iedereen geconfronteerd met een nalatenschap. Een van de eerste vragen die dan wordt gesteld is: wat te doen met een nalatenschap?

Voor Mantelzorgoosterhout.nl heeft Zuzanna Visvalingam deze vragen afzonderlijk beantwoord in twee video’s. Bekijk deze video’s hier.

Vragen?

Heeft u advies nodig op het gebied van erfrecht? Neemt u dan vooral contact met ons op via 0162-453811 of info@rijppaert-peeters.nl.