Steengoed in juridische begeleiding bij vastgoedzaken

Als partij en belanghebbende in het vastgoed moet u kunnen rekenen op kwalitatief hoogstaande begeleiding die ook nog eens efficiënt én to the point is. Het vastgoedteam van Rijppaert & Peeters Advocaten vormt al jaren een professionele partij waar u terecht kunt met al uw vastgoedkwesties. Een doortastende en cliëntgerichte aanpak staat daarbij centraal.

Wij zijn altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het vastgoedrecht

Jasper de Roo - Rijppaert & Peeters

Omvang vastgoedrecht

Het vastgoedrecht omvat alle kwesties omtrent de aan- en verkoop, ontwikkeling, de bouw, het beheer en sloop of renovatie van onroerend goed. Dat kan uiteenlopen van de totstandkoming en uitvoering van (nieuw)bouwprojecten, kwesties op het gebied van duurzaamheid en ruimtelijke ordening, discussies in het burenrecht tot de verkoop of verhuur van panden.

Het is belangrijk om als speler binnen de vastgoedsector van alle relevante regels en wetten op de hoogte te zijn. Daarnaast kunnen ook de laatste juridische ontwikkelingen een belangrijke rol spelen bij de bepaling van uw (rechts)positie.

Vastgoed advocaat

Het vastgoedteam van Rijppaert & Peeters Advocaten bestaat uit advocaten en juristen met kennis van zaken. Wij beschikken over ruime ervaring in het adviseren en procederen op alle facetten van het vastgoedrecht.

Onze vastgoedspecialisten hebben daarnaast ook specialisatieopleidingen gevolgd, zoals de Grotius specialisatieopleiding Onroerend Goedrecht en de Specialisatieopleiding Huurrecht van de Vereniging van Huurrecht Advocaten.

Wij verlenen juridische bijstand aan een brede groep van cliënten die betrokken is bij de totstandkoming en exploitatie van onroerende zaken. Dit zijn onder meer aannemers, architecten, bouwkundigen, constructeurs, investeerders, makelaars, notarissen, projectontwikkelaars, taxateurs, vastgoedbeheerders, vereniging van eigenaars, woningcorporaties maar ook commerciële en particuliere verhuurders en kopers.


Onderwerpen waarbij wij u kunnen helpen:

  • Bouwrecht;
  • Aanbestedingsrecht;
  • Projectontwikkeling;
  • Fiscaliteiten;
  • Opstellen en beoordelen van koop-, verkoop- en aannemingsovereenkomsten;
  • Verwerving van grondposities;
  • Opstellen en beoordelen van turnkey-overeenkomsten;
  • Overlast;
  • Bouwvergunningen;
  • Huurrecht

Artikelen over vastgoedrecht

Ontdek meer

Wij delen graag onze kennis en ervaring in het vastgoedrecht. Wij houden u graag op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen op het gebied van vastgoedrecht via onze artikelen of publicaties en social mediakanalen.


Aanmelden kan nu!

Vastgoed Quizavond

Of u nu een doorgewinterde vastgoedexpert bent, vastgoed gaat overnemen of net uw eerste investering heeft gedaan, deze Vastgoed Quizavond is voor iedereen die van vastgoed houdt en wil bijleren.

Lees verder
15 september, 2023 door
Jasper de Roo

Not in my back yard

Door tekorten op de arbeidsmarkt zijn steeds meer arbeidsmigranten die (tijdelijke) huisvesting nodig hebben. Het participatievereiste bij een omgevingsplan kan de bouw vertragen of versnellen. Lees hier meer!

Lees verder
22 juni, 2023 door
Floris Wubbena

Hoge indexeringen terecht?

Hoge huurprijzen EN hoge energiekosten, huurder is het er niet mee eens met de huurindexering. Rechter legt de verantwoordelijkheid bij het CBS. Wat betekent dit voor huurders en verhuurders? Lees hier meer!

Lees verder
12 mei, 2023 door
Jasper de Roo

Klaar voor de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb)

De Wkb heeft als doel de bouwkwaliteit te verbeteren en introduceert de onafhankelijke, private kwaliteitsborger. De Wkb zal eerst alleen gaan gelden voor nieuw te bouwen bouwwerken in de laagste risicoklasse.

Lees verder
7 februari, 2023 door
Jasper de Roo

Nieuw ROZ model winkelruimte (2022)

Na tien jaar komt De Raad voor Onroerende zaken (ROZ) met een nieuwe model voor de verhuur van winkelruimte en andere bedrijfsruimte. Lees hier een korte samenvatting van de aanpassingen.

Lees verder
20 december, 2022 door
Floris Wubbena

Corona met Limoen | Huurders en verhuurders delen de pijn

Heeft de brouwerij, de zogeheten tussenhuurder, ook recht op huurkorting? Het laatste woord is hierover nog niet gezegd. Lees hier meer!

Lees verder
Ontdek meer

Vragen?

Heeft u advies nodig op het gebied van vastgoedsrecht? Neemt u dan vooral contact met ons op via 0162-453811 of info@rijppaert-peeters.nl.