Romana van der Leij

 In juli 2016 is Romana afgestudeerd in het Nederlands recht, accent strafrecht en privaatrecht, aan Tilburg University. Romana heeft haar scriptie geschreven over herstelgerichte dienstverlening bij letselschade in het aansprakelijkheidsrecht. Tijdens haar studie heeft ze zich actief ingezet voor de juridische faculteitsvereniging en heeft ze door middel van diverse stages kennis gemaakt met de rechtspraak en de advocatuur.

Sinds november 2016 is zij aan ons kantoor verbonden. Romana maak deel uit van de vakgroep Aansprakelijkheid en Letselschade. Dagelijks verleent Romana bijstand aan slachtoffers van verkeers- en bedrijfsongevallen en medische fouten. Daarnaast heeft Romana een opleiding gevolgd om (nabestaande(n) van) slachtoffers van gewelds- en zedenmisdrijven te mogen bijstaan tijdens strafrechtelijke procedures en houdt zij zich dus ook bezig met schadevorderingen voortvloeiende uit strafrechtelijke feiten.

Dergelijke zaken hebben vaak een grote impact op het leven van benadeelden. Het menselijke aspect in deze zaken is hetgeen wat haar erg aanspreekt. Ze vindt het daarbij belangrijk dat benadeelden krijgen waar ze recht op hebben, dat zij worden geholpen bij het ‘opboksen’ tegen ‘grote’ verzekeraars en dat benadeelden zich vooral kunnen richten op hun herstel.

Benadeelden moeten krijgen waar ze recht op hebben, zowel qua rust als geld. Met mijn persoonlijke, maatgerichte en heldere aanpak zorg ik daarvoor.

- Romana van der Leij

Registratie Nederlandse Orde van Advocaten

Romana is in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten met het volgende hoofdrechtsgebied geregistreerd:

– Letselschaderecht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op dit geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Navigeer naar letselschade

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u advies nodig op het gebied van letselschade? Neem gerust contact op.

Leij@rijppaert-peeters.nl