Floris Wubbena

Floris is sinds 2000 als advocaat werkzaam bij Rijppaert & Peeters Advocaten en vanaf 2009 partner.

Vastgoed en huurrecht

Floris is huurrechtspecialist en houdt zich al meer dan 20 jaar actief bezig met het huurrecht. Sinds 2015 is hij ook bestuurslid van de Vereniging van Huurrechtadvocaten (VHA). Als huurrechtspecialist formuleert en beoordeelt Floris met regelmaat huurovereenkomsten en staat hij daarnaast particuliere (ver)huurders, vastgoedeigenaren en woningcorporaties bij in adviesvragen en geschillen.

Daarnaast adviseert en procedeert Floris over andere vastgoed gerelateerde kwesties, zoals onder meer koopovereenkomsten, projectontwikkeling, bouwgeschillen etc.

Door zijn dagelijkse werkzaamheden weet Floris als geen ander waar woningcorporaties, vastgoedeigenaren, makelaars en huurders van bedrijfsruimte mee te maken hebben. Floris geeft met regelmaat cursussen over het huurrecht bij Huuropleiders. Tevens geeft hij specialistische cursussen als docent bij de Vereniging van Huurrechtadvocaten (VHA). Deze worden georganiseerd door het Landelijke Opleidingsinstituut OSR. 

Arbeidsrecht en ondernemingsrecht

Floris adviseert diverse ondernemingen op uiteenlopende kwesties waar zij in de dagelijkse praktijk mee te maken krijgen. Zijn ervaring reikt van vastgoedrecht tot arbeidsrecht, aansprakelijkheidsrecht en contractenrecht. En niet alleen dat; sinds enige jaren heeft ook het privacyrecht zijn bijzondere aandacht. Ondernemingen kunnen bouwen op een breed georiënteerde juridische raadgever. 

Lawrope

Als actief lid van Lawrope heeft Floris een uitgebreid en betrouwbaar netwerk (mede)opgebouwd van internationale advocaten om de aanpak van internationale juridische vraagstukken voor onze cliënten te vergemakkelijken.

Ik voorzie klanten graag snel van deskundig advies en denk daarbij ook ‘out of the box’.

- Floris Wubbena

Registratie Nederlandse Orde van Advocaten

Ik ben in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten met het volgende hoofdrechtsgebied geregistreerd:

– Huurrecht

Op grond van deze registratie ben ik verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op dit geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Navigeer naar huurrecht

Lidmaatschappen/nevenfuncties

- Secretaris Vereniging van Huurrechtadvocaten (VHA)

- Docent huurrecht van de Vereniging van Huurrechtadvocaten (VHA), verzorgd door het landelijke opleidingsinstituut OSR.

- Voorzitter VECOO (Vereniging voor eigenaren van commercieel onroerend goed in Oosterhout)

- Voorzitter Push Business Club

- Lid van de Raad van Toezicht van Theater De Bussel

- Actief lid Lawrope (internationaal samenwerkingsverband van advocaten)

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u advies nodig op het gebied van vastgoedrecht of privacy & recht? Neem gerust contact op.

Wubbena@rijppaert-peeters.nl

Bekijk hier de laatste artikelen van Floris Wubbena

Ontdek meer

Wij houden u graag op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen op het gebied van vastgoedrecht via onze artikelen en social mediakanalen.

4 april, 2024 door
Floris Wubbena

Oneerlijke bedingen, de beer is los!

Rechtbanken buigen zich over de rechtvaardigheid van het huurverhogingsbeding: CPI + opslag. De Hoge Raad is om raad gevraagd. Lees meer!

Lees verder
19 december, 2023 door
Floris Wubbena

Kwalificatie winkel of kantoor, who cares?!

Voor winkels, horeca gelden hele andere én veel meer regels dan voor de verhuur van kantoorruimte en loodsen. Een kwalificatie bepalen is en blijft lastig. Lees hier meer!

Lees verder
22 juni, 2023 door
Floris Wubbena

Hoge indexeringen terecht?

Hoge huurprijzen EN hoge energiekosten, huurder is het er niet mee eens met de huurindexering. Rechter legt de verantwoordelijkheid bij het CBS. Wat betekent dit voor huurders en verhuurders? Lees hier meer!

Lees verder
20 december, 2022 door
Floris Wubbena

Corona met Limoen | Huurders en verhuurders delen de pijn

Heeft de brouwerij, de zogeheten tussenhuurder, ook recht op huurkorting? Het laatste woord is hierover nog niet gezegd. Lees hier meer!

Lees verder
9 december, 2022 door
Floris Wubbena

Tweede of laatste kans overeenkomst? Sluit geen nieuwe huurovereenkomst!

De tweede of laatste kans overeenkomst moet aan specifieke vereisten voldoen, wil het geen nieuwe huurovereenkomst worden met opnieuw alle huurbescherming van dien.

Lees verder
1 april, 2022 door
Floris Wubbena

(Geen) verhuiskostenvergoeding bij een wisselwoning!

Per saldo beantwoordt de Hoge Raad de vraag niet, maar stelt de Hoge Raad dus dat de wettelijke minimum bijdrage in verhuiskosten in dat geval niet van toepassing is.

Lees verder
Ontdek meer